volg id Plein  

volg id Plein op Facebook volg id Plein op Twitter volg id Plein op Google+ volg id Plein op Linkedin Sollicitatie Assistent    
hulp bij solliciteren met voorbeeld cv 's en voorbeeld brieven  

bekijk de landelijke coaches met 'coach in de buurt', met foto's en meer informatie

Klik hier en bekijk alle coaches..

CV opstellen extra

maak contact met het cv meisje Saskia van Dartel
volg het CV meisje:  

Volg het CV meisje op Facebook  Volg het CV meisje op Twitter  Volg het CV meisje op Google+  Volg het CV meisje op Linkedin

Win een cv-quickscan

Kans maken op een cv-quickscan, een cv scan door niemand minder dan het CV meisje Saskia van Dartel? Vul dan snel de id Plein Banenbeurs en Jobevent enquête in.Aanvullende informatie voor CV 's

Een cv stuur je mee met een sollicitatiebrief, zodat je je in de sollicitatiebrief vooral kunt richten op de motivatie voor de betreffende functie. Daarnaast is het handig om een cv achter te laten bij uitzendbureaus, werving & selectiebureaus en bij je persoonlijke netwerk. Je hoeft dan niet steeds opnieuw hetzelfde verhaal te vertellen en omdat je vooraf het cv zorgvuldig hebt opgesteld, weet je zeker niets te hebben vergeten. Zorg wel dat een cv up-to-date blijft: heb je bijvoorbeeld een opleiding gevolgd of een ander telefoonnummer gekregen, verander dit dan in het cv.


Als een cv is gemaakt, hoef je er meestal weinig aan te veranderen. In een aantal gevallen is het raadzaam om je cv nog wel even aan te passen aan wat er in een vacature gevraagd wordt. Vermeld bijvoorbeeld werkzaamheden die in de functieomschrijving worden vereist. Als je naar verschillende functies solliciteert, is het handig om per functie een aparte cv te maken. In elke cv beschrijf je uitgebreid de voor die functie relevante werkervaring, de andere banen vat je kort samen. Je kunt natuurlijk ook een uitgebreid cv maken, waarin je per sollicitatie schrapt wat voor die functie niet relevant is.
.....

Chronologisch of a-chronologisch...

Vroeger werden cv 's standaard in chronologische volgorde opgesteld. Dat wil zeggen in oplopende tijd, beginnend bij de eerste opleiding en werkervaring, tot aan het heden. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor een a-chronologische volgorde, beginnend bij de laatste opleiding en werkervaring en vervolgens teruglopend in tijd de overige informatie. Bij de voorbeeld cv 's is cv 3 opgesteld in chronologische volgorde, cv 2 staat in a-chronologische volgorde.


Een werkgever onthoudt vaak het best wat hij het eerst ziet. Als je kiest voor een a-chronologisch cv, dan leg je de nadruk op je laatste opleiding of werkervaring. Als je net een belangrijke opleiding hebt voltooid of je laatste baan was tevens de belangrijkste, dan is dit een logische volgorde. Bij een chronologisch cv is het juist andersom. Zo had de persoon van cv 3 in eigen land een hoge opleiding gevolgd en belangrijke werkervaring opgedaan, terwijl zij in Nederland alleen nog maar het inburgeringsprogramma en taalles had gevolgd en een paar dagen stage had gelopen.
Terug     

....
Het functioneel CV

Bij een functioneel cv wordt de werkervaring niet per tijdsperiode beschreven, maar naar taken of verantwoordelijkheden. Als je bijvoorbeeld in een baan meerdere functies naast elkaar hebt vervuld, of als je naast je standaardbaan diverse klussen hebt verricht, kan het overzichtelijker zijn om te kiezen voor een functioneel cv.

Cv 4 is hier een voorbeeld van. Deze persoon heeft veel korte baantjes via uitzendbureaus vervuld, waarbij zij zeer uiteenlopende werkzaamheden deed. Als zij per werkperiode zou moeten beschrijven welke werkzaamheden zij heeft verricht, dan wordt dat een lange, ondoorzichtige lijst met heel veel herhalingen. Door te kiezen voor een functioneel cv vestigt zij de aandacht op wat zij kan en niet op alle korte dienstverbanden die zij heeft gehad.

Eventueel kan je ervoor kiezen om bij het functionele cv een kort chronologisch cv toe te voegen. Bij cv 1 is een middenweg gekozen tussen een functioneel en een chronologisch cv. Ook deze persoon had diverse korte dienstverbanden gehad, bovendien was hij toen hij ging solliciteren al geruime tijd zonder werk. Door in de cv per functie aan te geven hoeveel jaar ervaring daarin is opgedaan, kreeg de werkgever een duidelijk beeld van wat deze persoon kan en viel niet op dat hij al lang werkloos was.
Terug     

...
Profielschets

In een cv kan ook een profielschets worden opgenomen. Hierin beschrijf je jouw specifieke kwaliteiten en wensen. Dit is makkelijk als je veel open sollicitaties verricht, je hebt dan standaard in je cv vermeld staan naar welke richtingen jouw voorkeur uitgaat. Dit kan heel algemeen zijn: “ik wil mensen begeleiden”, of heel gericht: “ik wil allochtonen bemiddelen naar werk”. Ook is het handig om een profielschets in je cv op te nemen als je ook ervaringen hebt in richtingen waarin je niet meer wilt werken. Bijvoorbeeld als je in ziekenhuizen solliciteert naar een administratieve functie, omdat je na 10 jaar ervaring in de verpleging niet meer kunt of wilt werken in de zorg.
id Plein: hulp bij re-integratie met coaches in het gehele land        Sollicitatie Assistent (Home)

Bel naar 085-0495160 en informeer geheel vrijblijvend naar
de mogelijkheden voor hulp bij re-integratie.

CV-meisje met cv-quick-scan

© 2004-2017 id Plein